Recept

  Kommentarer av doris

Här är mitt recept på TjälknölTjälknöl1½ kg fryst älgköttSaltlag6 dl vatten1 dl salt1 tsk strösocker½ kryddmått saltpeterLägg älgsteken på ett galler med en långpanna under, och sätt in den i ugnen i 75 grader i ca 12 timmar. Blanda saltlagen och häll det i en platpåse, lägg sedan i köttet. Låt påsen ligga i en bunke. Låt det ligga i 4-6 timmar och vänd den då och då.lycka till!


Visa artikel


Lille Olle gick på småskolan när läraren frågade vad deras pappor jobbade med.

De vanliga svaren dök upp: Polis, advokat, brandman, osv.

Men Olle som vanligtvis var den som höll låda och var klassens mest aktive kille satt för sig själv i ett hörn.

Läraren tyckte detta var konstigt och frågade Olle om han inte skulle berätta för klassen vad hans pappa jobbade med.

Olle sa:

- Min farsa är erotisk dansare på en homo-bar. Där han tar av sig alla kläderna och dansar näck framför en massa andra kåta män som betalar honom för det. Och de som betalar riktigt bra följer han med hem och blir påsatt av...

Läraren blev mycket förskräckt över denna förklaring, Han drog lille Olle undan medan de andra i klassen satt å ritade:

- Är detta sanningen Olle?

- Näääe svarade Olle skamsen, men farsan spelar fotboll i AIK , och det är så jävla pinsamt...


Visa artikel


Jag har ett annat recept på bregottkakor, jag brukar halvera receptet och då blir det ca 100 st:) Jag såg att det stod osaltat bregott i det andra receptet men jag brukar då använda extra saltat bregott i mina och dom blir då super goda.Bregotter600 g bregott3 dl socker3 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver5 dl majzenamjöl6 dl vetemjölRör bregottet och sockret vitt. Blanda mjölsorterna med vaniljsockret och bakpulvret och rör ner det i smeten. Fyll smeten i små pappersformar och grädda i 150 grader i 30-40 minuter.


Visa artikel