Recept

  Kommentarer av Kokoskika

="brittmarie"
Vispar man smeten eller kör den i matberedare så blir den fluffigare.

Får inte tag på receptet just nu som min förra arbetskamrat brukade använda sig av. Kommer iallafall ihåg att hon sa att hon använde sig av o'boy och att hon vispade ganska länge. Blev smeten för lös fick den stelna ett tag i kylskåpet innan den rullades.

Själv använder jag mig av bara kokos, tycker det blir godare och inte lika kompakt.

Sökte runt lite på nätet och hittade ett recept som kanske fungerar. Har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Men det påminner iallafall om de som min arbetskamrat gjorde.

Det verkar vara en väldigt stor sats, men man kan ju halvera eller tredjedela receptet när man provar.



Havrebollar – ljusa

14 dl Havregryn

300 gr Margarin

3 dl socker

1 dl vaniljsocker

1 dl cocos

1½ dl O´boy

2 dl mjölk



Blandas med elvisp i ca 3 – 5 minuter, formas till bollar som rullas i cocos.




ska det vara kokos i själva smeten också?


Visa artikel