Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Päronkaka (8 port)

Päronkaka 8 port
4-6 päron
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 dl Strösocker

Sätt ugnen på 225°. Smörj en pajform. Skal, dela och kärna ur päronen. Skär varje päronhalva i skivor nästan tvärs igenom. Lägg i formen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll över päronen. Strö socker över päronen. Grädda mitt i ugnen i 15 min, sänk därefter värmen till 175° och grädda i ytterligare 20 min. Serveras ljummen med en klick lättvispad grädde.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N