Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pasta med fruktig currykyckling (4 port)

Pasta med fruktig currykyckling 4 port
400 g Pastaskruvar

Currykyckling:
400 g kycklingfilé
1 liten purjolök
15 torkade aprikoser (mjuka)
1 msk matolja t ex rapsolja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och grovmalen svartpeppar

Till servering:
rostade solrosfrön
färska solrosskott

Koka pastan, följ anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av i durkslag.

Currykyckling: Skiva eller strimla kycklingfiléerna. (Använd en egen skärbräda till kycklingen). Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela aprikoserna på mitten. Hetta upp matolja i en stekpanna och fräs kycklingen. Tillsätt curry, purjolök och låt fräsa med. Pressa över vitlök och lägg i aprikoserna. Tillsätt vatten och fond och sjud (koka på svag värme) i 5-10 min, eller tills kycklingen känns färdig. Rör om då och då.Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Servera cuyyrkycklingen till den varma, nykokta pastan. Strö över rostade solrosfrön och garnera med solrosskott. Servera gärna med ett gott bröd.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N