Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fläskfilé i apelsinsås (4 port)

Fläskfilé i apelsinsås 4 port

600 g fläskfilé
2 msk Milda
1 stor gul lök, hackad
salt,
vitpeppar
2 dl stark buljong (gärna consommé på burk outspädd)
1 dl färskpressad apelsinsaft och ca 3/4 av skalet på 1 apelsin
2-3 kvistar persilja
1 lagerblad

Sås
2 sockerbitar
2 msk röd vinäger
2 dl sky
1 tsk Maizena Majsstärkelse
finstrimlat skal av 1/4 apelsin
2-3 apelsiner till garnering

Borsta 1 apelsin och skala av det gula på skalet av 1/4 apelsin med en potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor och koka dem mjuka i vatten ca 30 min. Häll av vattnet. Bryn de hela filéerna i matfett i en tjockbottnad gryta se till att de blir brynta runt om. Lägg i löken mot slutet av bryningen. Späd med buljong och apelsinsaften, lägg i persiljan och lagerblad. Lägg locket på grytan och låt köttet eftersteka på svag värme ca 20 min. Ta bort persiljekvistarna. Lägg sockerbitarna i en kastrull, häll på vinäger och koka ihop. Späd med skyn från grytan och låt alltsammans koka några min. Rör ut Maizena i 2 tsk kallt vatten, häll redningen i såsen och låt den koka upp. Tillsätt de kokta apelsinstrimlorna. Skär fläskfilén i skivor, lägg över på ett fat och häll över såsen. Garnera med hinn- och skinnfria apelsinklyftor. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N