Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Croissanter

5 dl vetemjöl special (Det blir inte alls så luftigt med vanligt vetemjöl)
1/2 paket jäst
1 tsk salt
1,5 dl kall mjölk
1 ägg
100 g smält smör

Blanda ut jästen i den kalla mjölken, tillsätt saltet och ägget.
Häll i mjölet och arbeta till en geggig deg.
Låt degen vila i 30 min.
Upprepa följande 5 - 10 gånger,det blir frasigare ju mer man viker:
kavla ut tunnt, pensla på det smälta smöret, ställ i kylen i ca 2-5 min, ta ut och vik ihop 2 eller 3 dubbelt. Vrid ev. ett kvarts varv före varje kavling.
Sista gången kavlar man ut, skär kvadrater med ung. 15 cm sida och delar till trianglar längs diagonalen.
Rulla ihop trianglarna från den raka sidan till criossantliknande horn.
Låt jäsa på en plåt, ev. i kylskåpet över natten.
Grädda 5 - 10 min i 225°.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Croissanter | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

hur många???

hur många croissanter blir det??? Very Happy


Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N