Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Rabarberparfait

snodd från odla forumet som snott den från året runt som sno.........
:lol:
Iallafall åt jag den igår o det smakade ljuvligt
men hon hade haft nån droppe rödkaramellfärg i såsen bara för ögats skull

Rabarberparfait

150 gr rabarber
½ dl strösocker
2 äggulor
½ dl rosa florsocker
1 ½ dl vaniljvisp

Sirap:
5 dl vatten
2 ½ dl strösocker
skal av 1 rabarberstjälk

Skala ev och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
Låt kallna.
Vispa samman äggulor och florsocker.
Vispa vaniljvispen styv.
Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.


Sirapen:
Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
Koka ihop tills hälften återstår.
Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.

Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.



oldwolfie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Kan bara hålla med om att den är helt ljuvlig. Riktig sommarglass. Gjorde den efter att ha läst receptet på Odla.

Nu finns det en till omgång i frysen.

Lagoma portioner av rabarber finns också där så att jag kan få uppleva sommaren även under vintern.

brittmarie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N