Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Grillning och marinering

Inget recept egenligen, men jag har bara tröttnat på kockar som hävdar att köttet möras vid marinering. Om de marinerade köttet i över en vecka så kan det bli mörare men några timmar i marinad påverkar inte proteinerna i köttet på något sätt, möjligtvis kan kryddblandningen i marinaden smaka bättre, men då finns det ingen anledning att ha köttet liggande där.

Man kan dock möra kött, genom att lägga på färsk frukt som innehåller enzymer som bryter ner proteinerna i köttet.

http://school.chem.umu.se/Experiment/73



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Spännande, men då kan man ju ha frukt i marinaden så får man både kryddat och mörat :-D

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N