|
|
Couscoussallad med örtdressing 4 portioner
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
salt
svartpeppar
1 burk röda bönor
200 g fryst grön sparris
1 dl grovhackade cashewnötter eller hasselnötter
1 dl strimlade torkade aprikoser, blötlägg dem först om de är hårda
Koka upp buljongen och slå den het över couscousgrynen.
Låt dem svälla och bli mjuka.
Krydda med salt och peppar.
Öppna bönburken och spola av bönorna .
Koka sparrisen och skär den i mindre bitar.
Tillsätt nötterna och aprikoserna.
Vänd ned alltsammans i couscousen
Örtdressing:
ett knippe färska örter
(t ex basilika, bladspenat, ruccola)
2 dl Lätt Crème Fraiche
salt och peppar
Mixa de färska örterna med crème fraiche till en slät, grönprickig dressing.
Krydda med salt och peppar.
Ställ kallt fram till servering.
Servera salladen kall eller ljummen med örtdressingen.
Görs den iförväg går det bra att värma den med en klick smör i kastrull eller stekpanna.
|
|