Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gratinerad rabarber 4port

8 skalade rabarberstjälkar
2 tsk smör eller margarin
1½ dl vit sirap
1 tsk brun farin
1 dl mandelspån

Gratängsås :
1 dl vitt vin
2 äggulor
3 tsk florsocker
2 krm kardemumma
1 tsk smör eller margarin

Vaniljglass eller grädde till serveringen

Sätt ugnen på grill, 250°
Skär rabarberna i bitar.
Smält smöret i en panna och fräs bitarna på svag värme tills de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt sirapen, farin och mandelspån.
Rör om och ställ åt sidan.
Häll vin, äggulor, florsocker och kardemumma i en kastrull.
Vispa såsen kraftigt över svag värme tills den skummar.
Avsluta med att vispa ner det rumsvarma smöret.
Fördela rabarberna i smord form och häll över såsen.
Gratinera så att ytan får fin färg.
Servera med en klick vaniljglass eller grädde.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N