Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

ANSJOVIS

ANSJOVIS

4 kg siklöja/strömming
425 g salt
215 g socker
15 g hel vitpeppar
15 g hel svartpeppar
15 g salpeter
5 g sandel
5 g humle
5 g nejlikor
5 g ingefära
15 g lagerblad

Alla kryddor utom lagerbladen stöts och blandas.
Rensa fisken. Varva den med kryddblandningen och hela lagerblad i en kruka. Översta lagret skall vara kryddblandning. Lägg på en tallrik med tyngd och ställ krukan på svalt ställe. Men Du får tjå Dig 6-8 veckor tills »ansjovisen« är klar att äta.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N