|
|
Tomat- och currysoppa
Tomat- och currysoppa, från MAT i SVT.
Tomat- och currysoppa
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Tomatjuice
5 st kvisttomater
1 msk vinäger
1 msk socker
1/2 dl grädde
salt och peppar
Currysmör
5 msk rumstempererat smör
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt
Tomat- och currysoppa
Gör så här:
Tomatjuice
Mixa tomaterna med vinäger och socker i en mixer (tillsätt eventuellt lite vatten). Sila allt igenom en finmaskig sil direkt ner i en kastrull. Värm tomatjuicen på mellanvärme.
Currysmör
Vänd ner curryn och gurkmejan i smöret. Smaka av med salt. Blanda med en gaffel.
Klicka ner currysmöret i den varma juicen och vispa ut det i kastrullen så att du får en vackert rödgul soppa. Tillsätt eventuellt lite grädde.
Häll över soppan i en större kastrull, tillsätt kall lättmjölk och skumma upp soppan med en stavmixer under uppvärmning. Garnera gärna med färska örter.
Tips:
1. Fyll vispen med currysmöret och vispa ut det direkt i kastrullen.
2. Värm de djupa tallrikarna i mikron före servering.
|
|