Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vit choklad cheesecake

Vit chokladcheesecake

Detta behövs till 12 bitar:
200 g digestivekex
75 g smält smör
100 g vit choklad
400 g philadelphiaost
250 g kesella (10%)
1 dl strösocker
3 ägg

Topping:
4 dl creme fraiche
1 vaniljstång

Dekor:
Jordgubbar, färska fikon,
färska ätliga eller kanderade blommor

Gör så här:
1.Värm ugnen till 175 grader. Smula kexen och häll på smält smör
2.Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant.
3.Grädda bottnen i ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
4.Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
5.Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker. Rör ner chokladen och äggen.
6.Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt kallna.
7.Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar, fikon och ev blommor.



Norpan
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N