Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Knäckig Äppelkaka

Ingredienser :paj:

150g smör (jag änvänder faktistk bregott)
3ägg
2,5 dl socker
3,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
Skivade äpplen efter smak

Blanda samman allt som en vanlig sockerkaka och häll i en hög form som är preparerad med smör och ströbröd. Tryck ner dom skivade äppelbitarna
(efter smak, gärna med skal på) Grädda i 175*C i ca 40min. Kakan brukar bli lite knäckig och god!



Jen
 

 
 
 

  Knäckig Äppelkaka | Recept | Bröd & Bakverk | Mjuka kakor

Kaloribomb

Det blev en riktig kaloribomd, men åhh så gott när man är riktigt sugen på något gött Very Happy

Jen



Jag o Jen provade siraps tricket i veckan, men bytte ut äppel bitarna mot 60-70 gram frukt & mandel chocklad, bruten i bitar och sedan nedstoppad i smeten.

Otroligt gott till kaffet när den svalnat.



vilket härligt väder, snart ligger det 3dm snö på backen, har varit ute och skottat, burit in ved och matat hönsen.:roster:



- Jim -

Webmaster Jim Admin



Vilken tur att den blev god ändå Very Happy

Min brukar bli liksom lite seg och knäckig ute i kanterna. Ibland har jag inte helt koll på måtten, så testa med lite mer socker och smör nästa gång Wink

Jen



Måste prova, så nu står den i ugnen Very Happy



Tänkte testa med sirap nästa gång. Hur mycket ska man ha i, och ska man blanda sirapen i smeten?

mvh Marie



Vet inte vad jag gjorde för fel för den blev inte knäckig, men god ändå.

lisselbo



Tack för tipset! Very Happy Det ska jag testa nästa gång!

Jen



Va gott det låter!



Har för mig att man även kan ha i lite sirap, för att få extra "knäckighet". 8)

Humla





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N