Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hjortronpanna cotta 4-6 port

3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk socker
200 g hjortron

Hjortronsås

1 dl socker
3/4 dl vatten
250 g hjortron
½ dl torrt vitt vin
½ dl fruktsoda

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg ner stången också.
Tillsätt grädde, mjölk och socker.
Rör om och koka upp.
Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
Rör ner dem så att de smälter i kastrullen.
Lägg ner hjortronen.
Ställ att svalna. Rör om då och då.
Ta upp vaniljstången.
Passera blandningen genom en finmaskig sil.
Häll upp i 4-6 potionsformar eller en stor.
Ställ kallt.

HJORTRONSÅS

Koka socker och vatten tills sockret har löst sig.
Tillsätt hjortronen och mixa alltsammans.
Passera genom finmaskig sil..
Smaka av med vin och fruktsoda.
Ställ svalt.

Stjälp upp puddingen, den stora delas i 4-6 bitar.
Lägg upp och rippla sås runt om.
Garnera gärna med några hjortron.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N