Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Västerbottenmazariner

Pajdeg: 1dl mjöl, 100g smör, 3msk riven parmesan eller annan lagrad torr ost

Fyllning: 1msk smör, 1msk mjöl, 1dl vispgrädde, 1 äggula, 2dl västerbottenost.

Blanda smör, mjöl och parmesan till pajdegen och låt vila kallt en stund.

Smält smöret till fyllningen rör ner mjölet späd med grädde. Låt småkoka ett par minuter. Tillsätt äggulan och riven ost.

Kavla ut pajdegen tunt och ta ut mått efter mazarinformar (folieformar) och klä formarna med degen.
Fyll på massan och lägg gärna ett galler av pajdeg över varje mazarin. Grädda i 225 grader i ca 10 min. tills de fått färg.
Serveras helst varma eller ljumma.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N