Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Abborrsoppa med vitlökskräm 4port

400 g abborrfilé
4 msk crème fraîche
0,6 l fiskbuljong
3 msk gräslök, hackad
6 st kryddpepparkorn
1,5 dl majonnäs
200 g morötter
200 g potatis
1 st rödlök
salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyftor, pressade
vitpeppar

Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong.
Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar och skär sedan till mindre bitar.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt i båtliknande strimlor.
Låt moroten och potatisen koka mjuka i buljongen.
Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt gräslöken vid servering.

Vitlökscrème:
Blanda 1,5 dl majonnäs, 4 msk créme fraiche och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Klicka vitlökscrèmen på soppan.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N