Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Torkade marinerade tomater (ca 100g torkade utan marinad)

1 kg tomater
4-5 vitlöksklyftor
2 msk dragon
2 msk basilika
1 tsk svartpepparkorn
1 msk havssalt
1½-2 dl olivolja

Sätt ugnen på 90° .
Skölj och torka av tomaterna.
Skär varje tomat i 4-8 klyftor, beroende på tomatens storlek, riktigt små tomater kan halveras.
Lägg dem med skalsidan nedåt på en plåt.
Sätt in i ugnen med luckan lite på glänt.
Vänd tomathalvorna efter 3 tim och låt dem torka ytterligare 2- 3 timmar.
Vänd ytterligare några gånger under tiden.
Torka tills de är hopskrumpna och nästan helt torra. Får de torka för länge blir de mörka och hårda.

Skala vitlöken och skär i halvor.
Varva tomaterna med vitlöksklyftor, kryddor och salt i en väl rengjord burk.
Häll på så mycket olja att det täcker.
Sätt på lock och låt tomaterna marinera några dygn.
Tomaterna är hållbara 3-4 månader i kyl.
var noga med att tomater och kryddor är täckta av olja hela tiden, fyll på mer olja om det behövs.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N