Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Älgskavsgratäng

En god norrlänsk gratäng som är uppskattad hemma.


4 pers

2 paket älgskav/eller om man har en stek att skiva i tunna strimlor
2 gula finhackade lökar
2 msk smör/margarin
6 st Krossade enbär
Några varv på svartpepparkvarnen
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk dijon senap
4 port potatismos, hemlagat är ändå bäst
riven Vb ost


Gör så här:
Fräs löken så den får bli lite mjuk. Fräs sedan skavet. Salta o peppra och blanda ner grädde och senap. Låt detta puttra på några minuter.
Spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttsåsen i mitten.
Strö över Vb ost och gratinera i ca 250g ca 10 minuter, eller tills rätten är genomvarm och fått grann färg.

Servera gärna hemlagad vinbärsgele och
fint rivna morötter



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N