Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Filbunke

Du behöver följande för att göra 4 st filbunkar:

1 liter mjölk (standardmjölk, 3%)
1 dl filmjölk (vanlig fil, 3%)
1 dl grädde eller gräddfil
Värm mjölken tills den nästan kokar. Låt sedan mjölken svalna till rumstemperatur.

Vispa grädden (ej alltför hårt) och rör sedan ner grädden och filen i mjölken. Om du använder gräddfil behöver den ej vispas

Häll upp i skålar som täcks med lock (jag brukar ta vanliga djupa tallrikar och lägga en upponervänd assiett ovanpå).
Låt skålarna stå i rumstemperatur tills mjöken stelnat, vilket tar 1-2 dygn.
Ställ därefter in bunkarna i kylskåpet.

Avnjut de kylda filbunkarna med lite strösocker och kanel, helst utomhus med lite fågelkvitter till!



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N