Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Filbunke

Du behöver följande för att göra 4 st filbunkar:

1 liter mjölk (standardmjölk, 3%)
1 dl filmjölk (vanlig fil, 3%)
1 dl grädde eller gräddfil
Värm mjölken tills den nästan kokar. Låt sedan mjölken svalna till rumstemperatur.

Vispa grädden (ej alltför hårt) och rör sedan ner grädden och filen i mjölken. Om du använder gräddfil behöver den ej vispas

Häll upp i skålar som täcks med lock (jag brukar ta vanliga djupa tallrikar och lägga en upponervänd assiett ovanpå).
Låt skålarna stå i rumstemperatur tills mjöken stelnat, vilket tar 1-2 dygn.
Ställ därefter in bunkarna i kylskåpet.

Avnjut de kylda filbunkarna med lite strösocker och kanel, helst utomhus med lite fågelkvitter till!



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Filbunke | Recept | Övriga recept | Allt som inte passar i något annat forum

Hej!



Hur många dagar står sig hemmgjord filbuken i kylskåp?



MVH.

Peter


Visa artikel


Det stämmer, så här kan man göra:



Per portion: en dryg tsk filbunke eller från tidigare omgång,

2-3 dl rumsvarm mjölk (gärna 'gammaldags' eller med lite grädde i)



Blanda filen och mjölken i en portionsskål. Låt stå över natten eller längre tills den stelnar.

Ta undan lite fil till nästa omgång!

brittmarie

Visa artikel


jag får nostalgikänsla o måste fixa filbunke så jag har

men sen e de väl bara att ta mjölk o ett par skedar av bunken o lägga i en ny tallrik me mjölk så blir de mera filbunke eller hur

:)

/// Anonymous
Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N