Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Filbunke

Du behöver följande för att göra 4 st filbunkar:

1 liter mjölk (standardmjölk, 3%)
1 dl filmjölk (vanlig fil, 3%)
1 dl grädde eller gräddfil
Värm mjölken tills den nästan kokar. Låt sedan mjölken svalna till rumstemperatur.

Vispa grädden (ej alltför hårt) och rör sedan ner grädden och filen i mjölken. Om du använder gräddfil behöver den ej vispas

Häll upp i skålar som täcks med lock (jag brukar ta vanliga djupa tallrikar och lägga en upponervänd assiett ovanpå).
Låt skålarna stå i rumstemperatur tills mjöken stelnat, vilket tar 1-2 dygn.
Ställ därefter in bunkarna i kylskåpet.

Avnjut de kylda filbunkarna med lite strösocker och kanel, helst utomhus med lite fågelkvitter till!



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Hej!



Hur många dagar står sig hemmgjord filbuken i kylskåp?



MVH.

Peter




Det stämmer, så här kan man göra:



Per portion: en dryg tsk filbunke eller från tidigare omgång,

2-3 dl rumsvarm mjölk (gärna 'gammaldags' eller med lite grädde i)



Blanda filen och mjölken i en portionsskål. Låt stå över natten eller längre tills den stelnar.

Ta undan lite fil till nästa omgång!

brittmarie



jag får nostalgikänsla o måste fixa filbunke så jag har

men sen e de väl bara att ta mjölk o ett par skedar av bunken o lägga i en ny tallrik me mjölk så blir de mera filbunke eller hur

:)

/// Anonymous




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N