Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Länk till sida med kalastips

Här finns det tips, ideer och recept.
kalastips
Hittade det här tex.
Måste tipsa om en enkel jättesuccé. Min sexåring hade gosedjurskalas och ville att all mat skulle vara i miniformat. Plättar är ju det första som dyker upp men hur trist är inte det?

Då gjorde vi minihamburgare. Krydda blandfärs och tryck ut tunnt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka av färsen i ugnen, ca 5 minuter i 200 grader. När färsen svalnat något tog jag ett litet glas, ca 3 cm i diameter och stansade ut hamburgarna. De blir då platta och fina och sedan när det är dags att stansa ut brödet så är man säker på att måtten blir de samma. Stansar man färsen innan den går i ugnen så krymper den ju. Som sagt sedan köpte jag vanlig rostfralla och stansade ut bröd. Hälften av brödcirklarna penslade jag med ägg och strödde på lite sesamfrön. Därefter rostade jag av brödet lite snabbt i ugnen. På det här kalaset gällde bara ketchup rakt över, så jag gjorde iordning alla burgarna och satte fram en stor bricka. Jättesuccé - 6 barn åt upp 50 hamburgare! Pommen glömdes helt bort!

Ytterliga en fördel - jag gjorde klart köttet ca en vecka i förväg och frös in med bakplåtspapper mellan. Sedan värmde jag dem bara i micron.brittmarie
 

 
 
 

  Länk till sida med kalastips | Recept | Övriga recept | Barnkalas

Re: Länk till sida med kalastips

="brittmarie"
Då gjorde vi minihamburgare. Ytterliga en fördel - jag gjorde klart köttet ca en vecka i förväg och frös in med bakplåtspapper mellan. Sedan värmde jag dem bara i micron.
Kommer att testa detta i januari när det är fem och tre års kalas med en massa kompisar. Laughing
Minihamburgare

Det ser ut att vara en bra sida :-)Roligt med mini mat, dom där minihamburgarna skulle nog uppskattas av äldre oxo :-D bara man får på en skiva ost...

Webmaster Jim Admin

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N