Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Vingele' med guldlöv för lyxig men enkel presentation

Vingele' med guldflingor

1/2 flaska vitt desertvin, Rhiesling eller dyl
2 till 3 tunna guldlöv (valfritt, ger ingen smak)
4 gelatinblad
lite kallt vatten

lägg gelatinbladen i litet kallt vatten så de mjukas upp, men inte smälter.

lägg det uppmjukade gelatinet i lite av vinet och värm sakta för att smälta gelatinbladen.

tag guldbladen och riv i små flingor och rör ned i gelatinvinet, häll över resten av det kalla vinet (rumstemperatur), rör försiktigt och låt sedan sitta tills gelatinvinet svalnat och coagulerat till gele'.

använd en cklick för gåsleverpate, anka, eller vilt för fin presentation.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

guldlöv

yepp,

det är tunna äkta guldlöv som bör finnas hos en rammakare, hobbyaffär, delikatessaffär, eller hör efter i konditorier. festligt blir det med gyllene presentationer och gelen är god dessutom.




Guldlöv= Bladguld?

Jag tror att det är bladguld som txtwostep menar. Det kan man köpa i hobbyaffärer och hos vissa färghandlare. Man kan säkert även fråga någon tapetserare eller rammakare om man kan få köpa en liten bit, det används ju även till att förgylla tex ramar. Man kan även riva det väldigt fint och förgylla ett glas "bubbelvatten", strö lite på en tårta, eller varför inte förgylla vardagen för sig själv eller någon annan med några flingor i badet.

brittmarie



Guldlöv..

..var får man tag i det? Lät verkligen festligt....måste provas...

Mia Ros





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N