Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Krämig Janssons frestelse

4 Port

1 Gul lök
Smör
10-11 Medelstora potatisar
100 g Anjovisfiléer
2 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk
Ströbröd

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor.
Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär
också den i tunna strimlor. Smörj en ugnsäker form. Lägg ett
lager potatis, därefter lök, anjovis och sedan resten av potatisen.
Häll över lite av anjovisspadet och häll på grädde och mjölk. Spar lite mjölk till
senare och häll på den när man gräddat ungefär halva tid gräddas i ca 45 min.

Serveras med rårivna morötter och knäckebröd med några ordenliga skivor V.b ost



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Janssons frestelse alt. 2

En annan variant av janssons frestelse



4 personer

10 potatisar, knappt ett kilo

2 hackade gula lökar

1 brk ansjovisfiléer

3 dl vispgrädde

3 msk smör eller margarin

salt och peppar









Skala potatisen och skär den i strimlor. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnstålig form och se till att det sista lagret ska vara potatis. Blanda hälften av grädden med salt och peppar och häll denna blandning över formen och klicka över margarinet. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter. Tillsätt då resterande grädde och sätt in i ugnen ytterligare 15 - 20 minuter.

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N