Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pitabröd

Jättegoda utflyktsbröd, eller istället för tortillas till tacos.
1/4 pkt jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet, blanda ner salt och mjöl, arbeta ihop. Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i 1 timme.
sätt ugnen på 275°
Ta upp degen på bakbordet, men knåda den inte. dela den i 10-12 bitar som kavlas ut till rundlar,ca 10 cm stora.
Jäs i 30 min under plast och bakduk. Vänd rundlarna uppochner på en plåt. Grädda 5 min i mitten av ugnen. Bröden ska blåsa upp sig.
Låt kallna under bakduk.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N