Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

INDONESISK DJÄVULSKYCKLING

INDONESISK DJÄVULSKYCKLING

6 kycklingfiléer
1 purjolök
1 gul lök; stor
1 äpple; syrligt
1 burk konserverade böngroddar (bean; sprouts)
1 matsked curry
1/2 tesked ingefära
1/2 tesked paprikapulver
1/2 tesked aromat
1 kryddmått cayennepeppar
1 klyfta vitlök; pressad
1 deciliter sötmandel
1 burk syltlök
2 matskedar soja
1/2 matsked vinäger
5 deciliter hönsbuljong
-----------------------------------
----TILL STEKNING----
1 majsolja
-----------------------------------
----TILLBEHöR----
1 deciliter kokosflingor
1 burk ananas; (ej söt)
1 burk mandariner
1 röd paprika
2 stycken bananer; mogna
1 kokt ris
Dela kycklingfileerna i 3 á 4 bitar, bryn dem i majsoljan. Gör under tiden
såsen. Strimla purjolöken och löken som får fräsa i en annan gryta i
lite olja. Skala och hacka äpplet, blanda i grytan tilsammans med
böngroddarna utan spad. Krydda, curryn mår bra om den får "svettas" i
oljan. Späd med buljong, smaka av med soja och vinäger. Låt såsen
puttra i minst 10 min då kommer alla kryddor till sin rätt. Skålla
mandeln, dela varje mandel på längden. Häll av spadet från syltlöken
och häll löken i grytan tillsamans med mandeln. Låt puttra tills
kycklingen blir genomkokt och mör, 20-30 min Servera med kokt ris,
häll upp kokosflingor, annanas i småbitar, mandarinklyftor, strimlad
paprika och skivad banan i små skålar.
Lycka till och smaklig måltid.
6 portioner



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N