Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

SMÖRDEGSINBAKAD KYCKLINGFILÉ

SMÖRDEGSINBAKAD KYCKLINGFILÉ

4 större eller
8 mindre kycklingfiléer
4 djupfr smördegsplattor
1 ägg till pensling
- MARINAD -
1 deciliter madeira
1 matsked finhackad gul lök
1 tesked salt
1 krm svartpeppar
1/2 tesked timjan
1 smulat lagerblad
1 ugn 225 grader
- SÅS -
1 deciliter madeira
2 deciliter buljong (tärning
1/2 matsked arrowrot (eller potmjöl)

Blanda marinaden av alla ingredienserna, gärna i en kraftig plastpåse.
Lägg i fileérna och lägg påsen i kylskåpet ca 12 timmar. Vänd den ett
par gånger
Dela de tinade smördegsplattorna i 2 delar. Kavla dem till dubbel
storlek. Lägg en filé på varje platta och vik till ett paket. Lägg
dem på en plåt med skarven nedåt. (Hit går rätten att förbereda)
Pensla paketen med ägg och grädda ca 35-40 min i mitten av ugnen.
Servera genast med såsen och en härlig sallad.
Såsen gör du genom att blanda alla ingredienserna i en kastrull och
sjuda upp under vispning. Smaka av och servera.
4 portioner



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N