Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

LAXSCHNITZEL MED SMÖRSTEKT KIWI OCH CITRONSÅS

LAXSCHNITZEL MED SMÖRSTEKT KIWI OCH CITRONSÅS

0,5 tesked salt
0,5 tesked citronpeppar
1 matsked olja
2 deciliter créme fraîche
1,5 deciliter grädde; visp-
1 citron
1 tärning fiskbuljong
1 matsked smör
---- TILLBEHÖR ----
2 stycken kiwifrukter
kokt pressad potatis; eller
ris
SÅ HÄR GÖR MAN
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med såsen.
Tvätta och skala citronen tunt med en potatisskalare.
Strimla skalet mycket fint.
2.
Koka strimlorna i lite vatten ca 1 minut och slå bort vattnet.
Koka upp crème fraîchen och grädden med skalstrimlorna,
buljongtärningen samt 1 tsk citronsaft. Koka såsen ett par
minuter och smaka av med ev några korn salt.
Såsen är nu klar för servering.
3.
Lägg ut laxskivorna på en smord ugnsplåt och krydda med
salt och citronpeppar. Pensla skivorna lätt med olja och sätt in
laxen i ugnen 2 - 6 minuter beroende på skivornas tjocklek.
4.
Skala,skiva och smörstek kiwin lätt under tiden.
Lyft försiktigt över laxschnitzlarna med hjälp av
breda stekspadar till heta tallrikar.
Garnera med kiwi och fördela såsen omkring.
Bjud kokt pressad potatis eller ris till.
4 portiner



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N