Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

SPÄTTA DUGLERE

SPÄTTA DUGLERE

600 gram spättafile
4 matsked(ar) smör
4 styck(en) tomater
1 deciliter persilja; hackad
0,5 deciliter gul lök; hackad
0,5 klyfta vitlök; hackad
1 styck lagerblad
2 deciliter vitt vin; torrt
1 deciliter vatten
1 tärning fiskbuljong
0,5 styck(en) citron; saften av
1,5 matsked matlagningsmjöl
1 tesked salt
0,5 kryddmått svatrpeppar
- - - - - - - - - - - - -
--- TILLBEHÖR ---
pressad potatis eller ris

1. Tina spättafileerna om dom är frusna.Gör ett kryss i skalet på
tomaterna. Doppa dom hastigt i kokande vatten. Då går skalet lätt att dra
av. Dela tomaterna i klyftor, kärna ur och skär tomatköttet i små
tärningar.
2. Smöra en låg vid panna med lock. Bottna med vitlök, lök, tomat, persilja (spara lite persilja till serveringen) och lagerbladet. Lägg på fileerna dubbelvikta. Krydda med salt och peppar. Smula fiskbuljongtärningen över.
Tillsätt vin, vatten samt saften av en halv citron.
3. Lägg på locket. Koka upp och sjud på svag värme 7 - 8 minuter. När
fisken är färdig, lägg upp den på serveringsfat med hjälp av hålslev. Håll
fisken varm under folie, om den skall ätas direkt.
4. Tag pannan från värmen medan matlagningsmjölet vispas i såsen. Koka såsen 3 - 5 minuter. Vispa i 2 - 3 matskedar smör före serveringen och smaka eventuellt av med några korn salt.
5. Så här långt kan man förbereda om man vill ha spättan som färdig
bjudrätt. Värm fisken under väl smord folie i ugnen, 250°C ca 10 minuter.
Hetta upp såsen utan att låta den koka och slå över fisken vid serveringen.
Strö slutligen lite persilja över.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N