Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lamm är gott!

Vi brukar varje år köpa lamm från en bekant och göra lammstek, lammgryta, lammfiol mm mm. Det enklaste vi brukar göra, men också det godaste är vitlöksspäckad lammfiol, lamm som t o m dom mest inbitna lammhatare brukar älska.

Vi putsar fiolen, skär med en filékniv el späckjärn små hål i lammfiolen där vi stoppar in vitlöksklyftor i massor. Sedan smörjer vi in med olivolja, saltar pepprar, klappar in timjan o rosmarin samt pressad vitlök. *mycket kryddor*Sedan får fiolen stå i ugnen i 175 grader tills köttet är lätt rosa invid benet. Till det brukar vi ha potatisgratäng eller pressad potatis o en gräddsås samt gele. Många som ätit det som annars vägrar äta lamm (vi är hemskt stygga som tar för givet att folk äter lamm tydligtvis Twisted Evil ) har efteråt inte förstått att det är lamm dom ätit, utan smackat o undrat vilket underbart kött vi bjudit på... Very Happy 

 
 
 

  Lamm är gott! | Recept | Kött | Lamm

Lamm Recept

Helt rätt Ullet! De flesta som inte gillar lamm har råkat ut för antingen illa tilllagat eller felslaktat kött. Det blir ett underbart dillkött också!

/Husmor

Husmor

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N