Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Nässelsoppa ut o plocka NU

NÄSSELSOPPA MED ÄGG
1 l späda brännässlor
1 l hönsbuljong
3 msk finhackad gräslök
1 msk vetemjöl
knappt 1 msk delikatessmargarin
4 lägg
4 msk finhackad gräslök
1 nypa anis och
1 nypa fänkål


Tillagning:
Skölj nässlorna, förväll dem, spola dem kallt, grovhacka dem och låt dem stå.
Koka upp hönsbuljongen. Red av soppan med vetemjölet och matfettet. Den ska vara lätt simmig. Smaka av med finstött anis och fänkål , salt och peppar från kvarn.
Koka äggen , skala dem
Vid serveringen: Lägg de grovhackade nässlorna och den finhackade gräslöken i soppan i sista minuten. Sopan ska ha en djupgrön färg.
Lägg i ägget.
Servera bröd till.


oldwolfie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Nässelsoppa ut o plocka NU | Recept | Soppor | Soppor

(4 personer)



2 liter späda nässlor

2 tärningar grönsaksbuljong

2 msk hackad gräslök

---

13 dl vatten

2 msk smör/margarin

2 msk vetemjöl

salt

vitpeppar



Så här gör du:

1. Skölj nässlorna i rikligt med kallt vatten. Ta bort skräp och grova stjälkar.

2. Koka nässlorna i en kvart i de 13 dl vatten i en kastrull med locket på.

3. Låt nässlorna svalna och krama ur dem. Spara allt nässelspad!

4. Hacka dem. Det behöver inte vara så himla finhackat.

5. Knåda en kula av smöret/margarinet och mjölet.

6. Koka upp nässelspadet med buljongtärningarna. När de har lösts lägger du i mjölkulan.

7. Rör om och låt koka försiktigt i 5 minuter.

8. Hacka gräslöken.

9. Lägg i nässelhacket och gräslöken. Låt det bli varmt och smaka av med en aning salt och peppar.

10. Servera med ostmackor.

oldwolfie

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N