Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan (Recept ur ”Bergs Konditori”)
Ca 10st

Mördeg till formar:

100g smör
Knappt 1/2dl strösocker
2,5dl vetemjöl
0,5tsk hjorthornssalt
1 äggula

Vaniljkräm:
2dl vispgrädde
2msk vetemjöl
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Till granering:
Florsocker

Arbeta ihop smör och socker till mördegen. Tillsätt mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila kallt någon timma före utbakning.

Gör vaniljkrämen under tiden som mördegen vilar i kylskåpet.
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud ingredienserna under vispning till en tjock kräm. Krämen får inte koka. Låt den kallna och smaksätt den med vaniljsockret.

Kaval ut hälften av degen tunt och klä hjärtformar med den. Spara resten av degen till lock. Fyll hjärtana med vaniljkräm. Täck dem med deg och grädda i 200grader ca 15 min.
Låt hjärtana svalna och pudra över dom med florsocker.



Jen
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N