Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Plättar med rabarberkompott (4port)

Rabarberkompott
1 kg rabarber
½ dl vitt vin
2 dl vit sirap
1 kanelstång
Skär hälften av rabarbern i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vin, sirap och kanelstång och koka till en tjock massa.
Sila, kasta ej bort såsen.
Skär resten av rabarbern och låt den koka i såsen.
Låt svalna.

Plättar
2 ägg
2 dl vatten
2 dl grädde
2 dl mjöl
2 msk smält smör
2 msk socker
1 krm salt
Blanda ägg, mjöl, socker och salt, tillsätt grädde och vatten. Blanda till en jämn smet.
Rör ner smält smör.
Grädda plättarna. Servera med kompotten.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N