Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fransk potatissallad med mozzarellaost

8hg kokt kall färskpotatis
1 stor rödlök, hackad
Färska paprikor i olika färger, tärnad, totalt 2 st.
Grovsalt
Grovmalen svartpeppar
Basilika färsk, några kvistar, hackad.
200 gram Mozarellaost i skivor

VITLÖKSVINÄGRETTSÅS:
Dijonsenap
Vanligt salt
Grovmalen svartpeppar
1 dl olja ex raps
Fnhackad kruspersilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vatten


4 portioner


Mixa ihop en vinägretten med mixerstav så här:
2 msk dijonsenap lägges i en smal bunke. Tillsätt 1 msk vanligt salt och 1 msk grovmalen svartpeppar. Pressa i vitlöken. Slå på en skvätt olja och blanda snabbt ihop detta. Tillsätt sedan oljan och vattnet växelvis i fin stråle så den inte delar sig. Avsluta med att blanda i persiljan och smaka av den med något sött t.ex. strösocker eller honung

Dela potatisen i klyftor. Blanda ner lök, paprika och basilika. Slå försiktigt på vitlöksvinägretten och bland sen bara lätt ihop det.
Vänd till sist ned den skivade mozzarellan.
Smaka av med nymalen peppar och grovsalt, eller servera det bredvid.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N