Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Basilikapaj med fetaost och oliver 8port

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1/2 kruka basilika
1 dl färsk riven parmesanost
1/2 dl vatten


Fyllning:
5 st tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk svarta oliver (ca 200 g)
4 st ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 st vitlöksklyftor


Tillagning:
1) Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.

2) Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.

3) Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över.

4) Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen.

5) Grädda i 200°C, ca 35 min.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N