Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Gurksoppa

Gurksoppa

2 slanggurkor (ca 600 g)
Smör
4 dl vatten
4 dl tjock grädde
2 oxbuljongtärningar
1 knippe dill
salt peppar citronsaft
räkor

Skala gurkorna med potatisskalare men lämna kvar lite skal för färgens skull.
Skär dem på längden och skrapa ur kärnorna.
Skär gurkorna i centimeterbreda bitar och lägg ner dem i en gryta med lite smör.
Fräs gurkbitarna under omröring 10–15 min utan att de bryns.
Häll i vatten, grädde, dillskälkar och tillsätt buljongtärningarna.
Låt koka 20 min; tag upp dillen och kasta den.
Lägg gurkbitarna i en mixer el dyl tillsammans med lite av kokvätskan. Kör maskinen tills gurkbitarna är fullständigt puréade och häll sedan tillbaka alltihop i grytan. (Eller använd mixerstav direkt i grytan.)
Tillsätt finskuren dill och smaka av med salt, nymald vitpeppar och citronsaft.
Serveras med en generös hög av skalade räkor på tallriken.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

måste testas

åker in i kokboken :lol:

/// Anonymous




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N