Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

FREDES MARINERADE LAX "SÅ ÄNGLARNA SJUNGER"

FREDES MARINERADE LAX "SÅ ÄNGLARNA SJUNGER"
By: Frede Mortensen via Morten oppskriftsamling

600 gram laxfilé
2 deciliter olivolja
0,5 deciliter tomatpuré
1 stor rödlök; grovhackad
2 deciliter paprika,blandade färger; små bitar
salt
peppar
0,5 stycken citron; saften från
2,5 deciliter vispgrädde
---- DEKORATION ----
räkor; skalade
citron
grönt
Skär laxfilen i portionsbitar, och lägg i en lagom stor plastpåse.
Blanda alla ingredienser utom grädden, och häll över laxfiléerna i
påsen,samt knyt igen påsen.
Låt laxen marinera minst 12 timmar, helst 24 timmar, i kylskåp, Vänd påsen
då och då så att marinaden kommer åt överallt.
Stek laxbitarna i en torr stekpanna (marinaden innehåller tillräckligt med
olja) ca 2 - 3 minuter på varje sida, och lägg dem därefter på ett fat.
Marinaden hälles i pannan och får puttra så löken mjuknar.
Tillsätt vispgrädden, låt koka ihop lite grand och smaka av med salt och
peppar.
Marinaden hälles därefter över laxen, som därefter dekoreras med räkor,
citron och grönt.
Serveras lämpligen med pressad potatis (så att den goda såsen suges upp )
Att dricka till passar ett tyskt torrt vit vin, eller öl eller så.
Yield: 4 portioner



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N