Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Auberginegratäng med tomat och mozarella

Auberginegratäng med tomat och mozarella


1 kg tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
2 auberginer
1 dl riven parmesanost
1 dl vetemjöl
400 g grovmalen mozzarella

Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda.
Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en form med olja. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.
Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Servera med en sallad och ett bröd, pasta eller ris passar också bra till.



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N