Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Pasta med spenat och mascarpone

Spenat och mascarponepasta, av Jamie Oliver
2 riktigt rejäla portioner - räcker säkert till 3 mer normalhungriga

ca 250 g tagliatelle
200 g färsk spenat, sköljd och strimlad
1 liten klick smör
1 skvätt olivolja
2 klyftor vitlök i tunna skivor
1/2 muskotnöt, riven (kryddhyllan!)
1 dl vispgrädde
150 g mascarpone
2 nävar riven parmesanost
salt, peppar

Sätt på pastavatten, salta ordentligt. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Sätt på en stor stekpanna eller vid kastrull. Lägg i smör och olja. När det börjar bli varmt, tillsätt vitlök och muskot. Fräs i några minuter på medelvärme. Tillsätt spenaten, och låt fräsa i 3-4 minuter - den ska sjunka ihop ordentligt och bli mörkt grön. Krydda med salt och peppar, tillsätt grädde, mascarpone och lite (1/2 dl kanske) av pastans kokvatten. Krydda igen om det behövs.

Häll av pastan, men SPAR en del av vattnet!! (Viktigt!) Häll pastan i såsen, rör om ordentligt. Tillsätt parmesanen, och lite av pastavattnet. Rör, rör, rör. Det ska bli en silkig sås, inte för tjockt. Tillsätt mer pastavatten tills den får en fin konsistens. Servera direkt.




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N