Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Paj till italienskt buffé

Hej!
Är det någon som har ett recept på en paj som passar till en italiensk buffé. Den ska helst vara ganska neutral eftersom många av de andra rätterna är smakrika. Har själv funderat på en ostpaj men hittar inget bra recept. Tacksam för hjälp.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Vi hade Italiensk buffe´på en gourmetmiddag jag var på i vintras och där gjorde vi Potatischeesecaken b.la den ligger under rubriken Potatis



Det är ju visserligen ingen paj men den var mycket god och uppskattad till buffen

Här kommer receptet igen



--------------------------------------------------------------------------------



POTATISCHEESECAKE



8 bitar



Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett Buffe´bord. Tycker den är användbar till det mesta



700 gr Kokt potatis

400 gr Färskost t ex Philadelphiaost

3 st Ägg

2½ dl Creme Fraiche

300 gr Riven Västerbottenost

6 st Salladslökar

Salt

Peppar



GARNERING



200 gr Färskost med gräslök

9 st Stora Kapris

Mejram

Paprikabitar



Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och creme fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.



Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.



Garnering

Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar



Hittat receptet i en gammal Året runt för länge sedan. Lovar att den är både festlig och god

Eva St



Ostpaj Florentine

hittade nåt som kanske kan passa



-från "Deli, Arla Köket 2002: Veggie+"



Ingredienser 10 port

-Orginalrecept skapat för 10 portioner





Fyllning:

smör 25 g

spenat , förvälld och avrunnen 300 g

rödlökar i bitar 2 st

dragon , torkad 1 tsk

salt , peppar och muskot

broccolibuketter , förvällda 1 l

soltorkade tomater i olja, strimlade 6-7 st

ägg 3 st

mjölk 2 dl



Fyllning:

vispgrädde 1 dl



Fyllning:

Ostmästaren Präst , riven 3 dl

rödlök och dragon till dekoration



Tillbehör: En kall sås Sweet chili 3 dl







Gör så här:



Pajskal, Ingredienser 10 port

-Orginalrecept skapat för 10 portioner







smör , rumstempererat 375 g

vetemjöl 12 dl

salt 1 tsk

Kesella Lätt 4 dl

Varsågod, här får du ett grundrecept med Kesella i pajdegen som passar de flesta pajer.

Mixa snabbt ihop smör, mjöl och salt med Kesella. Låt degen vila i kyl en timme innan den kavlas på mjölat bord. Klä en pajform med deg, nagga och låt lite av degen hänga över kanten vid förgräddning av skalen. Baka på 200 grader i ca 10 minuter. När pajskalet är fyllt, ta borg överhänget.



Smält smör i en kastrull och sautera spenat och rödlök. Smaksätt med dragon, salt, peppar och lite muskot. Lägg spenaten i ett pajskal tillsammans med broccoli och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg med mjölk och grädde, salt och peppar. Häll över fyllningen och toppa med ost. Extra dekorativ blir pajen om den topas med rödlöksklyftor och dragon. Grädda ca 45 minuter i 175 grader. Servera med den kalla såsen.

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N