Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Räkmoja

Smarrig räkrätt! God med kycklingbitar eller fläskfilé också.
400-500 g skalade räkor
1 hackad gul lök
1 strimlad purjolök
1 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 pkt mellangrädde eller matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
minst 1 krm svartpeppar
minst 1 krm cayennepeppar
2-3 msk chilisås (jag brukar använda hot chili, så det blir lite tryck i d hela)
2-3 msk koncentrerad apelsinjuice


Fräs lök+purjo+paprika. Pressa i vitlök. Strö över mjöl, rör om. Häll på övriga ingredienser, UTOM räkorna. Låt puttra 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. OBS! Räkorna får inte koka för då blir de sega!
Ris, gurka och citron är gott till.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Räkmoja | Recept | Fisk & skaldjur | Skaldjur

jag gillar mojjor

som e enkla o göra o de verkar den här vara man tackar

oldwolfie

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N