Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gottgrisens kolakaka

Den här kakan är godast om den får stå till sig minst 2-3 dagar.

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g ljus blockchoklad
100 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, låt det svalna lite. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman allt och bre ut på ett smort bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Kakan får inte bli torr. Dra av pappret.

Glasyr:
Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka 10-15 min. under omrörning. Kolan är klar när "gångar" bildas när du rör. Du kan testa den genom att hälla lite smet i ett glas med kallt vatten. När du kan rulla en kula av smeten är den klar.
Blanda ner smöret. Bred glasyren över kakan och låt den stelna. Skär i bitar.
Förvara i kylskåp.
Servera ev. med vispad grädde.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N