Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Farmors veggolasagne

Tomatsås:
1 strimlad purjolök
1 squash, skuren i småbitar
1 msk matfett
500 g passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 grönskaksbuljongtärning
1 tsk basilika
1 tsk timjan
salt och peppar

ostsås:
2 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl riven ost
salt och peppar

ca 10 lasagneplattor

Sätt ugnen på 200 grader.

Tomatsås:
fräs grönsakerna i matfettet så de blir mjuka. Tillsätt passerade tomater, vitlök, buljongtärning och kryddor.

Ostsås:
blanda grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning.Låt det sjuda några minuter. Tillsätt ost, rör tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.

Täck botten på en ugnsfast form med ostsås, varva därefter lasagneplattor, tomatsås och ostsås i flera lager. Avsluta med ostsås.
Gratinera i ugn i ca 30 min, tills ytan är gyllenbrun.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N