Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Havrekakor med mandel och aprikos

Havrekakor med mandel och aprikos
115 g smör, rumsvarmt
1,8 dl farinsocker
0,6 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
1,8 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3,75 dl havregryn
1 dl grovhackad mandel
1 dl tärnade torkade aprikoser

Vispa smöret med sockret med elvisp, tills det är mjukt och fluffigt. Tillsätt vaniljen, vispa. Tillsätt ägget, vispa ordentligt. Blanda mjölet med bikarbonat och kanel, och häll ner i de våta ingredienserna. Blanda ordentligt. Rör ner havregryn, mandel och aprikos.

Klicka ut i stora bollar på bakplåtspapper - det blir 18 stora kakor, nio per plåt. Grädda i 175 graders värme i 11-12 minuter - ev. lite längre.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N