Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sesambröd med sojamjöl

Sojamjöl är en källa till naturligt östrogen och bra protein, men låt bli om ni är känsliga för soja. Då går det lika bra med extra rågsikt.

Sesambröd med sojamjöl & hel kummin -

27 st portionsbröd á 120 kcal

1 pkt torrjäst
5 dl vatten
1 dl sojamjöl
2 tsk salt
2 tsk farinsocker
2 tsk hel kummin
3 msk kallpressad rapsolja
2 dl skalade sesamfrön
2 dl havrekli
1 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
4,5 dl rågsikt + 1 dl till utbakningen

Värm vattnet i en kastrull till aningen mer än fingervarmt, 37-38 grader och blanda detta med torrjästen i en bunke.

Blanda i salt, farinsocker, olja, kummin och sojamjöl och använd en visp för att få det finblandat.

Tillsätt sedan i följande ordning: sesamfrön, havrekli, grovt rågmjöl, grahamsmjöl och sist rågsikt. Knåda till en deg som är ngt kletig men ändå håller ihop och låt den jäsa i bunken under duk i 30 min.

Ta upp degen och knåda in sista rågsikten.

Dela degen i 3 delar, som vardera delas i 9 = 27 st.

Rulla bollar genom att kupa handen över och trycka ner degen i bordet och rulla, så blir de fina. Lägg sedan 9 bollar på en plåt med bakplåtspapper.

Tryck till med handen och nagga med en gaffel så blir det plattare portionsbröd som sedan är lätta att dela och äta, men om ni vill ha runda fina bröd till servering, låt bli att platta och nagga.

De här sesambröden låter jag bli att pensla och beströ med frön för de blir fina ändå, och fröna syns på ytan. Då slipper vi små frön i hela köket när vi äter...*skrattar*

Låt bröden jäsa under duk på plåtarna i 30 min, medan du värmer ugnen till 225 grader. Grädda sedan varje plåt i ca 11-12 minuter i mitten av ugnen.

http://www.geocities.com/tantenmonica

Lycka till!



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N