Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Sätt ugnen på 175 gr
Skär laxen i småbitar och kör i mixer till slät puré.
Lägg laxmassan i en skål och ställ den i en bunke med is eller iskallt vatten.
Krydda, tillsätt äggulor och ägg och blanda väl
Rör försiktigt ner grädden lite i taget.
Smörj en terrin eller annan avlång form och lägg i laxmassan.
Täck med smord aluminiumfolie och grädda i vattenbad i ugnen i 45 min.
Låt pastejen svalna och stå i kylen i ett dygn.
Lossa den kalla pastejen runt kanterna med en vass kniv och doppa formen helt hastigt i hett vatten. Stjälp upp och skär i skivor vid serveringsdax.
Lägg upp gurksalladen (se nedan) på salladsblad och placera pastejskivorna ovanpå.
Toppa med rom och rödlök.
Gurksallad
1 grön gurka
1/2 dl youghurt eller gräddfil
2 msk hackad gräslök
salt och peppar
salladsblad
Skala girkan, klyv den på längden och gröp ur kärnhuset.
Skär halvorna i 1/2 cm tjocka skivor
Lägg i ett durkslag, strö på lite salt och låt stå och safta av sig ett par timmar.
Blanda med youghurt, gräslök och peppar.