Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Oliv och rosmarinbröd

Oliv och rosmarinbröd


50 g jäst
7½ dl ljummet vatten, 37 grader
1 tsk salt
3 msk olivolja
1 kg lantvete
2 msk olivolja
ca 1 dl urkärnade oliver
rosmarin
havssalt


Rör ut jästen i vattnet. Blanda med salt och oljan. Tillsätt mjölet och arbeta degen en stund. Den blir ganska lös. Låt den jäsa 1 tim. Tryck ut degen i en smord långpanna. Låt den jäsa övertäckt ca 45 min. Pensla brödet med olivolja. Tryck ner oliver, strö rosmarin och lite salt över. Grädda brödet ca 30 min i 175 grader.



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N