Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Odla dig till magi i köket

Närodlat och närproducerat är ofta ett recept till riktigt fina råvaror. Att laga mat med högkvalitativa råvaror gör alltid resultatet extra lyckat. Oavsett hur du bor så kan du själv odla fina råvaror som du kan skapa magi i köket med. Här kommer några tips på vart du kan börja.

Att odla ätbart i stadsmiljö blir allt med populärt, förutom lokala odlingslotter och koloniområden så har fler hittat fördelarna i balkongodling. Det är precis som det låter odling av grönsaker hemma på din egen balkong. Kvantiteterna som du kan skörda blir begränsad i förhållande till en vanlig trädgård, men varför inte passa på om du kan? Se över det utrymme som du har att tillgå och leta efter lösningar som gör att du kan maximera utrymmet genom att exempelvis odla på höjden. Kanske kan du sätta in lagerhyllor som gör att du får mer utrymme. Det kommer också allt mer praktiska lösningar som gör balkongodling lättare. Kryddor är väldigt tacksamma att odla på balkong, inte sällan är de vackra och luktar himmelskt. När temperaturerna kryper nedåt så kan växterna flytta in till fönsterbrädorna och skänka glädje året om. Kryddor är också väldigt lätta att odla för nybörjare.

Har du tillgång till en egen trädgård så ökar möjligheterna givetvis markant. Allt fler privatpersoner har möjlighet att vara självförsörjande på bland annat rotfrukter såsom potatis och morötter. Båda dessa är enkla att odla oavsett odlingszon och så länge du har möjlighet till bra förvaring så kan du njuta av din skörd under hela vintern. Så varför nöja sig med att njuta av egen färskpotatis till midsommar när du kan njuta av egen potatis till sillen på julafton. Låt fantasin flöda och krydda dina recept med egenodlad mat.

 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N