Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Glass av frukt med Yonanas glassmaskin

Visst kan glass vara nyttigt men många tycker att det är trist att mixa bananer och bär. Det blir ju inte samma konsistens som glassen du köper i butiken. Det finns en lösning. Du kan satsa på en Yonanas glassmaskin för frukt och få helt fantastiska resultat.

Hur gör man?

Det första du måste göra är att frysa frukten. Tänk på att du behöver bitar som går igenom maskinens tratt. För bananer är det ganska enkelt för det här är en glassmaskin som är gjord för bananens form men det är ändå smart att skära tre bitar av varje banan.

Ett tips är att frysa in separat. Om du lägger alla bananbitar i en påse finns risken för att de fryser ihop till en klump. Då är det svårt att göra glass med frukten.

Frys in jordgubbar, päron, äpple, ananasbitar och vad du än tycker om. Det bästa är att frysa in över natt för att vara säker på att frukten är genomfrusen när det blir dags att göra glass med den.

Tips för själva glassandet

Det är enkelt nog att stoppa i fruktbitarna i en Yonanas glassmaskin som är igång. Var dock medveten om att den inte orkar hur länge som helst. Ta pauser var femte minut. På fem minuter kan du få fram fruktglass för fem till sex personer.

Maskinen kommer att äta upp minst en banan. Den kan du skrapa ut från insidan när du är klar. Det går bra att frysa in glassen du har gjort. Den kommer att hålla samma fina konsistens som när den kommer ur maskinen.

En bra blandning kan vara:

  • 5–6 bitar banan
  • 6 jordgubbar
  • En kopp blåbär
  • 5 skivor ananas

Hur smakar det?

Smaken är otroligt lik sorbet. Du får krämig glass. Det här är helt fantastiskt och svårt att få till med en vanlig mixer. Har du barn som inte tycker att fruktglass är det coolaste kan det bli helt andra toner då de får glass från en Yonanas glassmaskin. Inte minst för att de kan hjälpa till vilket är hur kul som helst för alla åldrar.

 


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N