Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vindruvsgelé utan gelatin

Eftersom det bev mycket vindruvor i år så gjorde jag också vindruvsgelé, dettta är ett grundrecept. 

1 liter gula eller blåa vindruvor
0,5 dl vatten
ca 5 dl socker (eller syltsocker)
ev 0,5 tsk pektin 

Tillsätt 9 dl socker per liter saft.
Koka upp saften under omrörning i några minuter tills sockret löst sig.

Geléprov 

Ett geléprov görs genom att breda ut en klick gelé på ett fat.
Låt svalna och dra ett streck igenom med fingret då ska massan ska stanna och inte flyta tillbaka.

Tips: Om gelén blir för rinnig, tillsätt en femtedel tärnade äpplen, som får koka med.

Om den gör det kan man koka någon minut till eller tillsätta mer pektin. 

 


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N